Restaurantanmeldelse: Gull i Frognerskogen
Bokbacka er nevnt i Michelin-guiden. Det er lett å skjønne hvorfor.
Bokbacka er en helstøpt matbar i «omakase-stil» der kjøkkenet står for utvalget og presentasjonen. Samtlige retter er ikke bare rotfestet i det nordiske kjøkken, men også presentasjonen gir klare assosiasjoner til naturen gjennom både synsinntrykk og lukt som du ikke kommer til å glemme med det første. I den anledning kan vi også nevne toalettene ned trappen, der du blir møtt av skogstapeter og fuglesang.
Aftenposten har tre faste matanmeldere som anmelder tre restauranter i uken. Alle anmeldelsene kan du lese på restaurantguiden.osloby.no hvor du også finner over 60 matguider til alt fra beste pizza og burgere til thailandske godbiter og søndagsåpne restauranter.
Menyen er i utgangspunktet kun en oppramsing av hvilke råvarer vi kommer til å stifte bekjentskap med i løpet av måltidet, og fremstår ved første øyekast som en gåte. Hvis man senker skuldrene og lar kjøkkenet ta regien, går man ikke skuffet fra bords: Kokkene og sommelieren presenterer hver rett og hvert glass vin med smittende entusiasme. I det hele tatt står vinene, som presenteres grundig av vår entusiastiske sommelier, som en kule til mat. Dersom man ikke ønsker vin, serveres også en juicemeny med nordisk profil.
Les hele anmeldelsen