Cru Vinbar og Kjøkken

Ingelbrecht Knudssøns Gate 1Majorstuen

Norske råvarer med en engelsk tvist. Stort vinutvalg. Intimt og stemningsfullt i to etasjer. Restaurant oppe og vinbar i kjelleren.

Aug 2020
70 Lesere
77%
PrisnivåMiddels+

Type sted

Aftenpostens anmeldelse

Restaurantanmeldelse: CRUisekontroll

Cru vin & kjøkken byr på gode smaker og en het opplevelse.

– Puh! Her er det utrolig varmt i kveld. Jeg synes synd på servitørene som må gå med skjorte, bukse og forkle over, sier spisefølget. Vi har labbet fra Majorstuen T-banestasjon og nedover Bogstadveien før vi tar av til venstre og ender utenfor adressen som er vanskelig å uttale med for mye innabords. Ingelbrecht Knudssønnsgate 1.

I’m an Englishman in Oslo

Etter at Kari Innerå solgte seg ut, er det engelskmannen James Maxwell-Stuart som har styrt Cru vin & kjøkken de siste fire årene. Han har prøvd å legge sin engelske bakgrunn til menyen, samt litt franske takter etter kokkeopphold i Chamonix. Lokalet er delt i to, hvor vinbaren ligger i kjelleren og restauranten oppe i 2. etasje. Etter en glovarm sommerdag kombinert med glassvinduer ut mot gaten er det rene badstutemperatur i restauranten, og flere av gjestene må ut og lufte seg underveis i måltidet.

Hyggelig service

Menyen består av dagens tre- og femretter til sympatiske 495 og 645 kroner. Vi har veldig lyst på stedets spesialitet, sjøkreps benedict, men den får man kun til femretteren. De har både et lite vinkart, samt en Ipad med et enormt utvalg om man ønsker det. Utvalget på det lille vinkartet må nok oppdateres, for ingen av våre to ønsker er å finne i restauranten. Vi starter med en god fransk hvitvin signert J.F. Borge, mens den hyggelige servitøren jevnlig fyller på med vann.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (24 av 30)

Lesernes mening

77%av 70 lesere anbefaler stedet
54
77
16
23%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Flink betjening og veldig bra mat! Kommer gjerne igjen. Anbefales.
  lotteager
 2. Har lenge drømt om å få oppleve en slik restaurant! Man kan både se og smake at kokken virkelig elsker jobben sin! Topp service, suverent!
  inaranda
 3. Besøkt flere ganger og skuffer aldri. sist besøkt april 2016. Prisene var korrekt satt med tanke på råvarer. Anbefales på det sterkeste
  jonas.seim
 4. Hyggelig kjeller med lun fins stemning og god service. Maten var fortreffelig til allright pris. Litt knipen på vinen kanskje, men la gå.
  K. Mitsem
 5. Hyggelig sted med bra mat og vin samt hyggelige servitører. Eneste minus var at vinprisene jevnt over var ganske stive, men kommer igjen!
  Martine Jørgensen
Vis alle tipsene

Legg til tips (max 140 tegn)