Baltazar Ristorante

Dronningens Gate 27Kirkeristen

Italiensk restaurant i basarhallene bak Domkirken. Er du tørst? Vinmenyen er overdådig. Fin uteservering om sommeren.

Aug 2020
257 Lesere
87%
PrisnivåHøyt

Type sted

Aftenpostens anmeldelse

Restaurantanmeldelse: Baltazar ikke hva det en gang var

Det er mange steder å spise italiensk mat i Oslo. Baltazar er ikke på pallen.

– Jeg husker gamle Baltazar, med mange retter, spennende mat og en heftig vinliste. Slik er det ikke lenger, sier spisefølget. Det er en fin augustkveld, og vi har satt oss ned utenfor restauranten der det er mye folk og god stemning.

Hyggelig servitør

I mange år var Baltazar i Kirkeristen Oslos beste italienske restaurant, men ambisjonene ble skrudd ned for noen år siden, da skillet mellom overetasje og enoteket ble borte. Nå går det mye i pizza, noen pastaretter og klassiske italienske retter. Vi bestiller et par Peroni av den hyggelige servitøren og nyter utsikten til den grønne, rolige og trivelige lungen.

Kalv + tunfisk = nam

Vi starter måltidet med italienske oster og skinker og klassikeren vitello tonnato. Best ut kommer vitello tonnato. Porsjonen er stor, og det ser innbydende ut. De tynne skivene med kalveroastbeef er møre og smakfulle og er toppet med skiver av parmesan. Den tykke tunfisksausen befinner seg i en skål ved siden av kjøttet, slik at man kan bestemme mengden selv. Den kunne ha smakt enda mer, men er god til kalvekjøttet. Pluss for de store kapersene og den sprø salaten. Prisen på 190 kroner er grei med så mye mat. Det eneste som skuffer, er de kalde og småtørre focacciaen.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (21 av 30)

Lesernes mening

87%av 257 lesere anbefaler stedet
224
87
33
13%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Baltazar var en topprestaurant, men har tapt seg kraftig etter at skillet mellom overetasjen og enoteket er fjernet. Skuffende og dyrt
  Torbjørn Pedersen
 2. Dersom dette er Oslos beste italiner. Hvor dårlig er de andre italienske. Dette var en dårlig opplevelse. Slett service og dårlig mat.
  Kenneth
 3. Oslos beste Italienske og det stedet jeg har hatt mine beste matopplevelser ! Fantastisk mye god vin og deilig atmosfære ! Anbefales !!!
  Hans Petter Klemmetsen

Legg til tips (max 140 tegn)