Brasserie France

Øvre Slottsgate 16Sentrum

Klassisk og solid fransk meny, det nærmeste du kommer Paris i Oslo. Erfarne og kunnskapsrike servitører.

Feb 2020
189 Lesere
87%
PrisnivåMiddels+

Type sted

Aftenpostens anmeldelse

Brasserie France: Fransk nedtur

Brasserie France går på skinner, men av og til sporer det av.

– Jeg er imponert over de franske bistroene og brasseriene i byen. Det er høy kvalitet på både Chez Colin, Le Benjamin, Brasserie Ouest, Brasserie Blanche, Paleo, Hansken, Ostebutikken bistro, Rivoli og Sanguine. Nå er jeg spent på om Brasserie France holder nivået oppe, sier spisefølget idet vi går inn dørene i Øvre Slottsgate.

Hyggeligst nede

Brasserie France er en institusjon i Oslo. Her startet de opp med legendariske D’Artagnan og A Touch of France i 1979 og har siden holdt det gående med klassisk, fransk brasseriemat. Lokalet har flere etasjer, men det er bare å si det som det er: Det er uten tvil hyggeligst i 1. etasje. Denne kvelden er det fullt nede, så vi må gå den tunge veien opp til 2.-etasjen. Der er det ikke like stemningsfullt og deilig parisfølelse som nede og litt stusslig med kun ett par i tillegg til oss.

Eldre – unge = 1–0

Vi har bedt om et glass champagne først, men den unge servitøren kunne godt ha helt i glass ved bordet og sagt hva slags musserende vi har fått. Brasserie France har flere erfarne, hyggelige servitører, men denne kvelden holder de stand i 1.-etasjen. Den unge generasjonen virker stresset og er ikke helt i slag.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (21 av 30)

Lesernes mening

87%av 189 lesere anbefaler stedet
166
87
23
13%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Du behøver ikke reise til Frankrike for å oppleve en kveld i Paris! Brasserie France er fantastisk!
  Mary-Anne Ritz
 2. Flott v/bestilling, fantastiske skalldyr etc. Flotte servitører. Topp service! Terningkast 6 fra mine 8 gjester og meg! Mary-Anne Ritz
  Mary-Anne Ritz
 3. Takk for en strålende kveld. Ishavsrøye med burgunder i glasset var himmelsk. Meget kunnskapsrik og hyggelig betjening. Brit og Stein, Tynse
  Stein Solbu
 4. Brasserie France har alt man ønsker av et Brasserie midt i Oslo. Dyktige kelnere skaper god stemning. Hildur & Lars.
  Lars Stenersen

Legg til tips (max 140 tegn)