Restaurant Eik

Universitetsgata 11Tullinløkka

Fargerikt lokale og internasjonal meny. Ligger sentralt i Oslo, på hjørnet av Hotell Savoy.

Mars 2019
50 Lesere
82%
PrisnivåMiddels

Type sted

Aftenpostens anmeldelse

Restaurantanmeldelse: Restaurant Eik har priset seg ut

Restaurant Eik mistet nylig sin utmerkelse i Michelin-guiden. Det er ikke på grunn av maten.

– De har fortsatt ikke pusset opp. Snart begynner vel restaurantens fargerike 80-tallsstil å bli populær igjen, ler spisefølget. Spisestedet ligger fint plassert i Universitetsgata og har holdt det gående helt siden 2003.

Norge er for dyrt

I løpet av 16 år har Restaurant Eik mottatt utmerkelsen BIB Gourmand i Michelin-guiden 14 ganger – god kokkekunst til en rimelig penge. For noen uker siden ble den nordiske Michelin-guiden 2019 presentert, og der har Eik mistet utmerkelsen. Årsaken er enkel. I beskrivelsen av BIB står det at prisen skal være under 40 euro. I lang tid serverte Eik en treretter til 395 kr, men nå koster den minste menyen 445 kr.

Ulike vinpakker

– I Norden er det 34 restauranter med utmerkelsen BIB, og Oslo har kun en av dem – Smalhans. Det rare er at deres minste meny koster 450 kr, men de har også «dagens husmann» – en hovedrett til 175 kr, sier spisefølget.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (21 av 30)

Lesernes mening

82%av 50 lesere anbefaler stedet
41
82
9
18%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Trist opplevelse fra å til å. Elendig service! Måtte sende tilbake hovedretten da kjøttet var gjennomstekt. Like grått gang to. Mulig??
  camilla.sverdrup
 2. Elendig! Apetizer smakte papp, suppe som var kornete grøt, fiskeretter uten fisk, ribbe som luktet sildemel. Sur kelner og elendig service
  Torill

Legg til tips (max 140 tegn)