Restaurantanmeldelse: Hanami, vestkant i vannkanten
Neste år kan Hanami feire 10-årsjubileum. Kanskje på tide med litt fornyelse?
Det minner mest om en morgenstund i kollektivtrafikken. Alle rundt oss stirrer ned i mobilene sine. Men vi er ikke på en skranglete blåtrikk, vi er på en av Oslos mer eksklusive restauranter, Hanami på Tjuvholmen. Slik får man spisekartet nå for tiden: en beskjed om å gå inn på hanami.no.
Noe som tar tid. Det overdådige spisekartet er delt inn i fire-fem ulike avdelinger. Den første er kalt Izakaya (japansk tapas), dernest er det noen større varmretter og spesialiteter, så er det en raus sushi-meny, og til slutt er det retter fra Robata-kullgrillen. Og innimellom er det egne kapitler for supper, ceviche og salater.
– Det er bare å gi opp og heller bestille kokkens utvalg, sukker jeg. Det er nesten umulig å få oversikt på den lille mobilskjermen. Den svenske servitøren forsikrer at det blir veldig bra, rundt åtte, ni deleretter, og at vi kan stanse når vi vil.
Les hele anmeldelsen