Kontrast

Maridalsveien 15AMathallen & Vulkan

En stjerne i Michelin-guiden. Kortreist og kritikerrost matkunst i røffe omgivelser på Vulkan-tomten.

Feb 2018
104 Lesere
72%
PrisnivåHøyt

Type sted

Aftenpostens anmeldelse

Matanmeldelsen: Kontrast har stjerner i sikte

Kan Kontrast få sin andre Michelin-stjerne? Vår anmelder mener det.

– Oslo er blitt et gourmetmekka, men likevel sakker vi akterut etter andre nordiske byer vi burde kunne sammenligne oss med: Stockholm, København, Heksinki, Göteborg. Til og med Århus har en høyere forekomst av Michelin-restauranter sett ut fra folketallet. Hvorfor det? Bordvenninnen rister på hodet.

– Dette måltidet kan måle seg med det meste jeg har fått i utlandet, og dessuten med et knallhardt fokus på lokale råvarer og årstider. Sist vi var på Maaemo, var på omtrent samme tid, så det skal være mulig å sammenligne dem, fortsetter hun.

Første gang vi besøkte Kontrast, lå den i frokostsalen til et boutiquehotell i Vika. Der fikk maten skinne i ellers ganske triste omgivelser. Etter flytten til Vulkan-området har man fått mulighet til å skape sin egen atmosfære, men når man kommer opp Maridalesveien mot den diskrete døren som er dekorert med en speilvendt k, er det lite som forteller gjestene om hva som venter på innsiden. Bak tunge gardiner har man spredt bordene rundt i et L-formet lokale, der alle kan ha innsyn til kjøkkenet som syder av aktivitet.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (28 av 30)

Lesernes mening

72%av 104 lesere anbefaler stedet
75
72
29
28%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Forventet så mye mer. Meget uinspirert og mumlete forklaring av rettene. Rettene var fantasifulle men ofte uten smaksmessig mening. Overpris
  knut.lfc@gmail.com
 2. En veldig god og uforglemmelig matopplevelse! Kun til de som virkelig liker smak!
  ivanadrincic123
 3. Svært fornøyd! En magisk matopplevelse i Oslo sentrum. Maemo til halv pris vil jeg kalle det - hver eneste rett vi fikk traff godt.
  Hans Christian Berge
 4. Etter prisen, ingen stor opplevelse. Enkle og kalde lokaler, noe stiv og usikker betjening, overdrev. Smågrisen var 80% rent flesk. Ventetid
  Thor Bie
 5. Ypperlig! Beste matopplevelsen jeg har hatt siden Ylajali. Langt mer rimelig, og!
  Trine Jakobsen Rydland
 6. Tja, tre av seks retter smakte, det holder ikke mål, eller pris.
  Lilly Shi
 7. Dessverre slår deres navn Kontrast feil. Anbefales dessverre ikke, dra på Arakataka i Badstugata isteden! Uff, krise. Skuffet som bare det!
  Mattis Goksøyr
Vis alle tipsene

Legg til tips (max 140 tegn)